Aceste mituri despre cafea îți pot face viața un calvar. Ce să nu crezi
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global datorită nivelului de energie pe care îl oferă. Drept urmare, există nenumărate mituri care circulă în legătură cu această băutură. Iată o listă cu cele mai populare mituri despre cafea.
O cafea prăjită înseamnă o cafea mai concentrată
Atunci când este prăjită, cafeaua are o aromă mai puternică, iar din această cauză multă lume crede că și concentrația de cofeină este ridicată în acest caz, însă acest lucru nu este adevărat. În realitate, concentrația de cofeină rămâne aceeași, indiferent de gradul de prăjire a cafelei.
Cafeaua bună se face cu apă fiartă
Se spune că apa fiarta îmbunătățește gustul cafelei, care devine mai aromat. În realitate, atunci când apa ajunge la temperatura de fierbere, aceasta extrage uleiurile amare din cafea, iar băutura rezultată nu este mai bună decât cea obținută cu apă la temperatura camerei sau rece.
Cafeaua nu este bună pentru sănătatea ta
O cafea cu un conținut mare de cafeină poate afecta sănătatea, dar cafeaua conține și ingrediente benefice. O cafea pe zi poate preveni boala Parkinson, ciroza hepatică, diabetul și chiar cancerul de colon. Să nu mai vorbim despre conținutul de antioxidanți care ajută la repararea celulelor și reduc riscul bolilor cardiovasculare. Cafeaua îmbunătățește memoria. Totuși trebuie stabilită o limită, de două-trei cafeluțe în fiecare zi.
De la cafea te deshidratezi
Mitul pornește de la faptul că această băutură este un diuretic slab. Cafeaua, consumată moderat nu deshidratează dacă se bea numărul de litri de apă necesari organismului uman.
Cafeaua se păstrează mai bine la frigider
Ei bine, cafeaua ținută în frigider tinde să se usuce, ceea ce îi face afecta în mod negativ gustul. În plus, cafeaua va absorbi mirosurile din jur, așa că nu o pune lângă usturoi sau ceapă. Cafeaua trebuie să stea la temperatura camerei într-un recipient bine închis, într-un dulap.